Dominika Cibulková sa cez Šafářovú dostala do finále v Linzi

15.10.2011 Celý región

LINZ 15. októbra (WEBNOVINY) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do finále dvojhry na turnaji WTA Generali Ladies v rakúskom Linzi (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch v hale).

Siedma nasadená hráčka zvíťazila v sobotňajšom semifinálovom zápase nad Češkou Luciou Šafářovou za 76 minút 6:1, 6:4. Cibulková využila štyri z deviatich možností na brejk, jej protivníčka premenila jeden z troch takýchto situácii.

Súperkou 22-ročnej Bratislavčanky vo finále bude víťazka druhého sobotňajšieho semifinále Petra Kvítová (ČR-1) - Jelena Jankovičová (Srb.-3). Dominika Cibulková postúpila iba do svojho tretieho finále na hlavnom ženskom okruhu, predtým bojovala o titul (v oboch prípadoch neúspešne) v roku 2008 na turnajoch v Amelia Island a Montreale.

V prvom sete na kurte jasne dominovala Dominika Cibulková, ktorá súperke dovolila uhrať iba jedinú hru. Set priviedla do víťazného konca sériou šestnástich víťazných loptičiek. V druhom si až do stavu 4:4 súperky držali svoje podania, no sympatická Slovenka potom premenila brejkbal a vzápätí pri vlastnom podaní potvrdila svoj postup do finále.

Dominika Cibulková má za postup do nedeľňajšieho finálového súboja istotu 200 bodov do počítačového poradia a odmenu 19-tisíc USD. V prípade celkového triumfu získa až 280 bodov a 37-tisíc USD.

Dvojhra - semifinále:
Dominika Cibulková (SR-7) - Lucie Šafářová (ČR) 6:1, 6:4 za 76 minút
 

Vyberte región